Hvordan være lykkelig

Er du lykkelig?

Kan du være lykkelig uten å lykkes? Kan du være lykkelig når du fortsatt ikke har nådd det målet ditt?

Har du noen gang tenkt «Jeg blir lykkelig når jeg får den jobben, når saldoen på kontoen min er «så» mye, når jeg har et større hus, når jeg er bedre trent»? Du er ikke alene.

Mennesker har en tendens til å jakte etter forestillingen om lykke. Vi fortsetter å flytte målet og går glipp av her og nå, og har blikket på det øyeblikket der framme når vi når det endelige målet. Da vil vi oppnå lykke, tror vi.

Det er ikke vår feil. Vi ble oppdratt til å tro at hvis vi vokser opp, får en god jobb, finner en god partner, etablerer en familie og tjener mye penger, vil vi være lykkelige. Men å oppnå et mål fører sjelden til lykke fordi lykke ikke er et reisemål. Så hva er det?

uvaerlaugh scaled

Lykke er nesten umulig å definere. Jeg kan ikke oppsummere hva det er, og det vil variere fra person til person, men jeg kan fortelle deg hva det ikke er.

Det er ikke noe vi kan jage, og det er ikke et reisemål vi kommer til. Det er ikke avhengig av penger, ting, priser eller utmerkelser. Den kan ikke gis til deg eller tas fra deg av andre mennesker eller situasjoner. Jeg tror vi forveksler tilfredshet og gode følelser med lykke.

Følelser kommer og går. Vi kan føle glede det ene øyeblikket og tristhet eller irritasjon det neste. Fraværet av gledelige følelser kan få oss til å føle oss «ulykkelige». Og så stiller vi spørsmål ved alt. Er vi glade? Hvis ikke, hvor tok vi feil? Men hvis vi tok et øyeblikk til å stoppe og reflektere (i stedet for å reagere på den følelsen), kan vi se at vi faktisk er fornøyd med livet. Det som skjer i øyeblikket er en negativ følelse, og det vil gå over.

Dette har fått meg til å prøve å forstå hva som fører til lykke.

Jakten på lykke er ikke lett. Til tider er det rett og slett forvirrende. Det får meg til å lure på: Hvordan virker noen mennesker så ulykkelige når de ser ut til å ha alt? Og hvorfor ser det ut til at andre som har veldig lite og til og med opplever stress, helseproblemer og traumer fortsatt er fornøyde?

Lykke er et valg – et valg vi må velge om og om igjen.

Å ta valget om å være lykkelig krever øvelse. Det krever evnen til å fortsette å komme tilbake til en viss sinnstilstand. I tøffe situasjoner kan det føles mer naturlig å gli inn i negativitet og spille rollen som offer. Derfor må det å se den lyse siden være en regelmessig praksis.

En positiv tankegang er nøkkelen til å føle seg bedre og gir suksess. Glade mennesker oppnår mer!

Tenk deg å stryke på en stor eksamen.

Optimistiske studenter inntar ikke offerrollen, de surmuler ikke eller skylder på prøven eller læreren. De tenker at resultatet ikke ble som de hadde håpet på, og ser på mulighetene til å forbedre seg.

De vil begynne å delta på flere forelesninger og ta bedre notater. De vil bruke mer tid på å studere og mindre tid på sosiale medier. Mest sannsynlig vil det gå mye bedre på neste prøve.

Det er ikke er mangel på vanskeligheter. Den jevne, friksjonsfrie turen gjennom livet eksisterer bare i regnbuenes og enhjørningenes land. Jeg tror uansett ikke du vil ha det slik. Du ville ende opp uimotsagt, lei og ulykkelig.

Så neste gang du møter motgang, se hvordan du kan angripe problemstillingen annerledes. Er det en mulighet? Hvordan kan det komme noe positivt ut av dette? Hvordan kan du hjelpe deg selv eller andre med det du lærer fra den vanskelige situasjonen?

Å endre tilnærmingen til livets utfordringer kan endre hvordan du føler deg fra dag til dag. Behold kraften din og velg gjentatte ganger å se lyspunktene gjennom motgangen. Lær av dine feil. Skap toleranse og aksept for de tøffe tingene.

Se på fiasko som en mulighet til å vokse. Neste gang du mislykkes, gjør det skikkelig!

This website or its third-party tools process personal data.
You may opt out by using the link Opt Out